بلاگدسته بندی نشدههمه چیز درباره گرفتن اینماد (نماد اعتماد الکترونیکی)

همه چیز درباره گرفتن اینماد (نماد اعتماد الکترونیکی)

حتما تابه‌حال طی جست‌وجو در سایت‌های اینترنتی، به شکلی روبان‌ مانند و آبی برخورد کرده‌اید یا اینکه متوجه شده‌اید که تاریخ این نماد در وب سایت، تمام شده و به رنگ خاکستری درآمده است. اما اصلا علامت ای نماد چیست؟ چه کاربردی دارد و نحوه گرفتن اینماد به چه صورت است؟ در این مطلب به تمامی این سوالات پاسخ می‌دهیم و علاوه‌ بر آن، از مدارک مورد نیاز برای تهیه نماد اعتماد الکترونیک (Enamad) و نحوه تمدید این نماد مهم خواهیم گفت؛ پس با تومن تا به انتها همراه باشید.

اینماد چیست؟

به‌طور ساده، برای اینکه مشتریان به شما اعتماد کنند و از نظر قانونی مجوز فروش داشته باشید، لازم است تا چنین نمادی را برای وب‌سایتتان تهیه کنید. اینماد یا «نماد اعتماد الکترونیک»، نشانه‌ معتبر بودن شما از نظر مرکز توسعه تجارت الکترونیک است. به‌عبارت دیگر، این نشان به کاربران می‌گوید که سایت شما مراحلی مانند تایید هویت ایجاد کننده سایت، محل شرکت و مواردی از این دست را پشت سر گذاشته است و یک کسب‌وکار ناشناس نیست که یک‌شبه ناپدید شود!

چه سایت‌هایی به اینماد نیاز دارند؟

این را در نظر داشته باشید که هر سایتی به اینماد نیاز ندارد؛ بلکه معمولا این نشانه‌ الکترونیک برای سایت‌هایی مناسب است که محصولاتی برای فروش ارائه می‌‎کنند. اگر سایت شما نیاز به درگاه پرداخت داشته باشد، حتما لازم دارید که در ابتدا اقدام به اخذ نماد اعتماد الکترونیک کنید. این یکی از همان مواردی است که اغلب می‌تواند برای کسب‌وکارهای کوچک دردسرساز باشد؛ به این معنی که از یک طرف هنوز وب‌سایت شما به درآمد نرسیده اما حتما باید مسیری برای پرداخت از سمت شما ارائه شده باشد و از طرف دیگر مراحل گرفتن یک درگاه پرداخت هنوز برای بیزنس شما دشوار است. تومن با درنظر داشتن این نیاز، اقدام به ارائه سرویس «تومن تِراست» کرده است.

نگاهی به انواع اینماد

پنج سطح از نماد اعتماد الکترونیک جهت صدور برای سایت‌های فروشگاهی وجود دارد.

نوع اول (که به آن نماد موقت گفته می‌شود) تنها براساس حداقل موارد ضروری صادر می‌شود تا پیش از صدور نماد اصلی، مشتریان بدانند که مراحل قانونی در جریان است.

سطح دوم یا یک ستاره، تایید موارد در سطح اول است. به این معنا که مواردی مانند مجاز بودن محصولات، تصاویر و صفحات، به همراه اطلاعات معتبر ارتباطی و مکانی کسب‌وکار بررسی و اینماد صادر می‌شود.

سطح سوم یا دو ستاره، اندکی متفاوت‌تر است و علاوه‌بر موارد ذکر شده، سایت را از نظر داشتن گواهینامه امنیتی SSL هم تضمین می‌کند. گواهینامه SSL، ارتباط امن کاربر و سرور را محافظت می‌کند تا افراد مطمئن باشند که اطلاعاتشان کاملا محرمانه باقی خواهد ماند. بنا به نیاز بیزنس‌ها سه نوع مختلف گواهینامه SSL وجود دارد و هر کدام روند خاصی برای ثبت دارند.

سطوح چهارم و پنجم هم بسته به شرایط مالی، وضعیت مدیران، سابقه کسب‌وکار، کیفیت خدمات و حوزه فعالیت کسب‌وکار موردنظر صادر می‌گردد. به این نکته هم توجه داشته باشید که دارنده‌ سایت برای تهیه اینماد در هر سطح باید مبلغی را بپردازد.

انواع اینماد enamad

نحوه گرفتن اینماد برای سایت

اگر هنوز سایتی برای ارائه محصولات خود ندارید یا سایت را راه‌اندازی کرده‌اید اما هنوز محصولی را درج نکرده‌اید، هنوز شرایط دریافت نماد اعتماد الکترونیک را ندارید. این گواهی که اعتباری به مدت دو سال دارد، برای کاربران حقیقی با سن بالاتر از 18 سال صادر می‌شود و شخصیت‌های حقوقی آن را به نام شرکت یا مدیرعامل دریافت می‌کنند.

برای اخذ این نشانه الکترونیکی، لازم است ابتدا به سایت enamad.ir رفته و اقدام به ثبت‌نام نمایید. به‌ خاطر داشته باشید، شماره‌ای که وارد می‌کنید باید حتما به نام مالک سایت باشد. سپس اطلاعات خواسته شده را مرحله‎‌به‌مرحله وارد و اسکن مدارک لازم را بارگذاری کنید. در مرحله آخر، نام دامنه را وارد کرده و پس از وارد کردن شهر خود، وارد مرحله اعتبارسنجی شوید. در صفحه بعد باید مبلغی (بیست هزار تومان) بپردازید تا با ارسال یک نامه، آدرس شما تایید شود. این پاکت، تعهدنامه‌ای را در خود دارد که نشان می‌دهد شما آدرس محل را درست وارد کرده‌اید.

پس از آن و در ادامه ثبت نام، برای شما یک نام کاربری و رمز عبور صادر می‌شود. (لازم است تا در سایتتان یک اکانت خریدار با چنین مشخصاتی ایجاد کنید تا کارکنان اینماد بتوانند فرآیند خرید در سایت شما را توسط این اکانت بررسی کنند.)

در گام آخر از سمت اینماد، ایمیلی به آدرس info@domain.ir تا مسئول تایید نماد شما اطمینان حاصل کند که دامنه وارد شده، در اختیار شما قرار دارد. پس از وارد کردن کد ارسالی، فرآیند تایید کامل می‌شود.

نحوه گرفتن اینماد برای سایت

مدارک مورد نیاز نماد اعتماد الکترونیکی

برای اخذ نماد اعتماد الکترونیک یا اینماد، لازم است تا مدارکی را در مراحل مختلف ثبت‌نام، بارگذاری نمایید؛ مواردی از قبیل:

  • اسکن شناسنامه و کارت ملی (برای شخصیت‌های حقیقی)
  • اسکن شناسنامه و کارت ملی اعضای هیات مدیره (برای شخصیت‌های حقوقی)
  • کد اقتصادی (در موارد خاص برای برخی شخصیت‌های حقوقی)

علاوه‌براین موارد، لازم است به شماره تلفن فرد (شخص حقیقی) یا مدیر عامل (شخص حقوقی) دسترسی داشته باشید و از قبل نیز یک ایمیل (info) به آدرس سایتتان ایجاد نمایید.

زمان لازم جهت صدور اینماد

به طور کلی می‌توان گفت در مجموع زمانی حدود یک ماه برای انجام تمام فرآیند صدور گواهی اینماد زمان لازم است. بنابراین، قبل از آن که اقدام به تهیه‌ آن نمایید طی این مدت را در نظر بگیرید.

استعلام اینماد سایت‌ها

از آن‌جا که برخی سودجویان اقدام به جعل این نماد کرده‌اند، مرکز توسعه تجارت الکترونیک فهرستی از سایت‌های معتبر را تهیه کرده است که می‌توان با مراجعه به آن از صحت اینماد سایت موردنظر، اطمینان حاصل کرد. برای اطمینان از اصل بودن اینماد سایت مدنظر خود می‌توانید به این آدرس مراجعه نمایید:

https://enamad.ir/DomainListForMIMT

ثبت دیدگاه

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

عضویت در خبرنامه

دریافت جدیدترین اخبار مالی

با عضویت در خبرنامه تومن از جدیدترین اخبار و مقالات حوزه مالی سریعتر از همیشه با خبر شوید.